ПРЕДСТАВЉЕНА ТУРИСТИЧКА ПОНУДА ГРАДА

1618

Туристичка организација Источно Сарајево представила је колегама из Туристичке организације Требиња и новинарима из Херцеговине богату туристичку понуду којом располаже Источно Сарајево. Директор Туристичке организације Источно Сарајево Игор Тошић изјавио је новинарима на Требевићу да данашњи скуп представља наставак активности започете потписивањем протокола о сарадњи у априлу у Требињу.

„Са гостима из Требиња обишли смо скијалиште Равна планина гдје се приводе крају радови на гондоли која ће сигурно постати један репрезент по коме ће град Источно Сарајево бити препознатљив, јер ће то бити прва гондола која је направљена на Балкану“, рекао је Тошић.
Он је додао да су са гостима из Херцеговине посјетили Јахорину која ће ове године имати изузетно богату туристичку понуду, али и Требевић као најпознатије излетиште у Источном Сарајеву.

Тошић каже да град Источно Сарајево у чијем је саставу и Јахорина представља најпосјећенију дестинацију у Републици Српској, нагласивши да ће заједнички пројекти са Туристичком организацијом Требиња бити настављени, с циљем да туризам, који представља основну грану привреде у та два града, био додатно унапријеђен.

Директор Туристичке организације Требиња Марко Радић рекао да заједничке активности двије туристичке организације представљају добар примјер успјешне сарадње која ће сигурно бити настављена кроз различите пројекте.
„Надам се да ћемо остварити заједничке наступе на неким регионалним сајмовима, јер оно што је Требиње у љетном туризму, то је Источно Сарајево у зимском, тако да мислим да можемо направити једну цјелокупну причу на годишњем нивоу, која ће доприњети још већој посјећености наша два града“, закључио је Радић.

 

/Срна/