ПАЛЕ- Концерт Основне музичке школе

1200

У Културном центру на Палама ученици Основне музичке школе одржали су концерт под називом „Кроз генерације“.
На концерту, који је организовало Удружење љубитеља умјетности Пале, представили су се ученици са одсјека за клавир, гитару, хармонику, флауту и соло пјевања.

Руководилац Подручног одјељења Основне музичке школе Пале Владимир Јакић рекао је новинарима да се овакви концерти организују у сарадњи са овим удружењем већ четврту годину.

Говорећи о називу „Кроз генерације“, Јакић је појаснио да су жељели да обједине сав рад од постојања школе – од ученика првог до шестог разреда, бивших ученика, ученика који су у средњој школи, па до професора Музичке академије.

„Хтјели смо да направимо вертикалу која би објединила сав наш рад од постојања до данас“, додао је Јакић.

Он каже да је програм обухватио дјецу из обданишта „Цврчак“, хор Српског културног и просвјетног друштва „Просвјета“, ученике Средње музичке школе Источна Илиџа, а завршен је наступима професора Музичке академије.
Јакић је рекао да је на концерту била заступљена класична и забавна музика, а наступила је и етно-група „Вез“.
Предсједник Удружења љубитеља умјетности Пале Горан Шиник захвалио је Јакићу на досадашњој сарадњи и истакао да ће овај концерт наставити да се одржава док год постоји ово удружење.
Члан музичке секције Средњошколског центра Источна Илиџа Олга Штака, која је свирала флауту и са својим другарима извела пет композиција, оцијенила је да култура није на завидном нивоу и да је због тога ова манифестација значајна.
„Ово је значајна манифестација и прилика да покажемо шта радимо у Музичкој школи, да покажемо овој земљи да има јако талентованих људи који требају да се покажу у јавности“, додала је Штака.
Подручно одјељење Основне музичке школе Пале тренутно похађа 110 ученика.

 

/Срна/