ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДА УГОСТИЛИ ЗОРАНА ЕРБЕЗА

1509

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић и замјеник градоначелника Данко Вучетић угостили су данас селектора бх. кадетске фудбалске репрезентације, нашег суграђанина, Зорана Ербеза, који је предводио младе фудбалере на елитним квалификацијама за Европско првенство У17, одржаним крајем прошлог мјесеца у Аустрији.

Бх. кадети су након пораза од Француске, успјели да савладају Аустрију, а потом и Данску, те су се на тај начин пласирали на Европско првенство које се од 5. маја игра у Енглеској. То ће уједно бити и трећи пут узастопно да бх. кадети учествују на смотри најбољих европских селекција.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић рекао је да је ово изузетно важан резултат фудбалских представника из Источног Сарајева, посебно због чињенице да у оквиру репрезентације БиХ у различитим селекцијама наступа све већи број младих играча из Републике Српске.

„Свјесни смо тога да улагања у спорт код нас нису довољна и да млади, талентовани спортисти нису на адекватан начин стимуслисани, па ни награђени за успјехе које постижу. Свугдје у свијету, спорт је важан дио националне стратегије и млади који постижу значајне спортске резултате изузетно су цијењени и признати у друштву. Код нас то није ријешено на тај начин, због чега наши врхунски спортисти врхунске резултате могу да постигну тек када наступе у великим клубовима, односно, репрезентацијама у окружењу“, истакао је Лучић.

Лучић је рекао да је резултат Зорана Ербеза вриједан пажње и заслужује бар ову врсту признања из града Источно Сарајево.

„Квалификације за Европско првенство завршили смо као први у групи, што је значајан резултат. Утакмицу са Француском изгубили смо 3:0 и било је тешко вратити се на прави колосјек. Међутим, нисмо губили наду и двије наредне утакмице смо побиједили. Надам се да ћемо на Европском првенству у Лондону оправдати учешће“, рекао је Ербез.

Ербез каже да је веома значајно што све већи број младих фудбалера из Источног Сарајева и РС наступа у различитим селекцијама.

„Важно је да имамо континуитет у раду и квалитету. Резултати ће доћи“, каже Ербез.

Зоран Ербез је селекор бх. репрезентације У15 и пред добијањем је УЕФА про – лиценце. Ербез је водио ФК „Славија“ 2009. године, у најславнијем периоду тог клуба, када је „Славија“ ушла у Куп УЕФА.

Данашњем пријему у Градској управи присуствовао је предсједник Савјета за спорт Скупштине града Горан Шеховац.