ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ ЗИМСКИХ ОЛИПИЈСКИХ ИГАРА У САРАЈЕВУ ТОМИСЛАВА ЛОПАТИЋА И СЕРГЕЈА ФОКИЧЕВА

962

Градоначелник Иточног Сарајева Ненад Вуковић уприличо је данас пријем за учеснике Зимских олимпијских игара у Сарајеву 1984. године, Сергеја Фокичева и Томислава Лопатића.

„Веома сам срећан што је господин Сергеј Фокичев данас овдје са нама. Сергеј је 1984. године био освајач златне медаље у брзом клизању за тадашњи Совјетски Савез, а данас је дио делегације Руске Федерације, која је учесник EYOF 2019. С друге стране, са нама је и Томислав Лопатић, легенда нордијских дисциплина и бијатлона бивше Југославије, који је 1984. године представљао репрезентацију Југославије, “ рекао је Вуковић.

Вуковић је рекао да је поносан што је имао прилику да разговара са двије спортске величине, да се сви заједно присјете прошлих времена и упореде ова два догађаја.

Некадашњи олимпијци изразили су задовољство чињеницом да се у Источном Сарајеву и Сарајеву у значајној мјери вратио олимпијски дух и изразили наду да ће ово бити прво у низу значајних такмичења које ће бити организовано на овом подручју.

Фокичев је Вуковићу поклонио значку Олимпијског комитета Руске федерације.

Томислав Лопатић се, као члан репрезентације бивше СФРЈ такмичио у биатлону, а Фокичев је на олимпијади у Сарајеву освојио златну медаљу у брзом клизању, као представник тадашњег СССР. Лопатић учествује у организацији EYOF-a 2019, a Фокичев је дио руске репрезентације, која ће учествовати на овој значајној спортској манифестацији.