ВИСОКЕ КАЗНЕ ЗА НЕПРОПИСНО КОРИШЋЕЊЕ МОТОРНИХ САНКИ НА СКИЈАЛИШТИМА

1171

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић донио је одлуку о коришћењу и кретању сњежних моторних санки на подручју града Источно Сарајево, којом је предвиђено да моторне санке могу користити службена лица, односно, припадници МУП-а РС, хитне помоћи, Горске службе спасавања и овлаштени радници Олимпијског центра Јахорина.

Употреба сњежних моторних санки , односно, комерцијално изнајмљивање за друга лица, дозвољено је само на специјализовано уређеним стазама и површинама које су посебно припремљене и обиљежене саобраћајном сигнализацијом за коришћење моторних санки, на којима није угрожена безбједност посјетилаца планине.

Олимпијски центар Јахорина дужан је да, у сарадњи са Туристичком организацијом Источно Сарајево, одреди стазе за коришћење сњежних, моторних санки, прописно их уреди и обиљежи одговарајућом сигнализацијом за смучарске терене и стазе, у складу са Правилником о јавним смучарским теренима.

Највећа дозвољена брзина кретања сњежних моторних санки за комерцијално коришћење јесте 40 километара на час на обиљеженим и уређеним стазама, односно, брзина која је дефинисана знаком на стази или дијелу стазе (али која не смије прелазити 40 км/час).

Кршење ове одлуке биће кажњено прекршајном новчаном казном у износу од 3.000 КМ до 15.000 КМ, у складу са чланом 70. Казнених одредби Закона о јавним скијалиштима РС.

За провођење ове одлуке, задужени су Комунална полиција јединица локалних самоуправа, републичка саобраћајна инспекција и саобраћајни инспектори Града Источно Сарајево, уз асистенцију припадника МУП-а РС.

Одлуку о коришћењу и кретању сњежних моторних санки на подручју града Источно Сарајево можете погледати ОВДЈЕ.