ПУШТЕНА У РАД КАБИНСКА ЖИЧАРА – ПРВА У БиХ

1616

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изјавио је данас на Палама да је новоотворена кабинска жичара у Ски-центру “Равна планина” бисер туристичке понуде не само Пала и Источног Сарајева, већ цијеле Републике Српске, те да је погодна дестинација и за туристе из држава у окружењу.

“Туризам је за град Источно Сарајево једна од најважнијих привредних грана, што смо пројектовали и нашом развојном стратегијом. Изузетно сам задовољан да се овај центар придружио Јахорини, Требевићу и Романији као топ-туристичким дестинацијама”, рекао је Вуковић новинарима, након промотивне вожње гондолом.

Према његовим ријечима, породица Голијанин, која је власник компаније “Мајнекс” направила је нешто што нису могле да ураде чак ни државе у окружењу и честитао им на способности, настојању, визији и храбрости да савладају овај велики изазов.

“Град Источно Сарајево, путем Туристичке организације, уврстиће Ски-центар `Равна планина` у комплетну туристичку понуду Источног Сарајева”, поручио је Вуковић, изражавајући увјерење да ће град, општине и институције на нивоу Републике Српске подржати овај пројекат чији је коначни циљ изградња гондоле до Јахорине.

Начелник општине Пале Бошко Југовић похвалио је одважност и визионарски подухват компаније “Мајнекс”, истичући да је веома срећан што је баш он као начелник у прилици да присуствује свечаности пуштања у рад прве кабинске гондоле у региону.

“Честитам породици Голијанин, која је успјела да реализују ову капиталну инвестицију”, рекао је Југовић и додао да ће локална заједница подржати овај стратешки туристички пројекат.

Предсједник Скупштине општине Пале Предраг Вучићевић сматра да је породица Голијанин данас “написала нову историју Пала”.

“Хвала породици Голијанин што на достојан начин репрезентују нашу општину” рекао је Вучићевић.

Директор “Мајнекса” Вељко Голијанин захвалио је гостима за подршку и поновио да је данас окончана прва фаза изградње гондоле ка Јахорини.

Он је подсјетио да је ово прва оваква гондола у БиХ, да има 19 кабина, а да свака превози десет скијаша, односно да је њен укупни капацитет 2.200 путника на час.

Ски-центар “Равна планина” у понуди има седам и по километара ски-стаза урађених према највишим стандардима, а главна стаза дужине 1.400 метара задовољава све свјетске стандарде које се користе за одржавање Фис-трка.

У Ски-центру “Равна планина” на Палама данас је свечано пуштена у рад кабинска жичара, која је дио пројекта “Јахорина-експрес”, који би требало да повезује Пале и Јахорину.

 

 

 

/Срна/