СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ПОЛИКЛИНИКА БОЛНИЦЕ ИСТОЧНО САРАЈЕВО

1645

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић изразио је задовољство што је данас у Источном Сарајеву на употребу грађанима Сарајевско-романијске регије предат савремени поликлинички центар и што може најавити завршетак изградње и опремања болнице.

„Болница, односно дијагностички центар опремљен је по свим европским стандардима, кадар едукован, припремљен“, рекао је Богданић новинарима након отварања Поликлинике Болнице Источно Сарајево.

Богданић је рекао да је Поликлиника ту да им пружи правовремену и квалитетну здравствену заштиту онда када им затреба.

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић рекао је да отварање објекта Поликлинике показује да се Влада Српске с великом пажњом односи према источном дијелу Републике Српске и њеним становницима.

„На овај начин разбијамо све сумње које постоје или које неко свјесно шири да Република Српска и њена власт не показује одговорност и пажњу према сваком дијелу Републике“, закључио је Ђокић.

Директор Болнице Источно Сарајево Горан Тодоровић истакао је да ће нова поликлиника, у којој постоје специјалистичке амбуланте, становницима бити на располагању од понедјељка, 12. марта.

„Сама опрема је коштала око 2,5 милиона КМ и најсавременија је у медицини“, рекао је Тодоровић и додао да су здравствени радници прошли потребну обуку за кориштење ове опреме.

Он је објаснио да пацијенти неће морати ходати од врата до врата и да ће све информације моћи добити на једном шалтеру.

„На свим ходницима су монитори на којима ће моћи да знају тачно вријеме кад треба да уђу у ординацију“, рекао је Тодоровић констатујући да је ово корак напријед у пружању услуга становништву Сарајевско-романијске регије.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић изразио је увјерење да отварањем Поликлинике долазе бољи дани за здравствену заштиту свих становника Источног Сарајева и шире регије.

„Иако смо некада знали изражавати незадовољство, данас можемо да кажемо да смо задовољни што је дошло на ред да се на озбиљан начин рјешава питање здравствене заштите ових становника, јер они то заслужују“, рекао је Вуковић.

Он је додао да ће Град ускоро донирати Болници један уређај за који им је директор Тодоровић рекао да је потребан.

Опремање медицинском и немедицинском опремом данас отворене Поликлинике дио је пројекта „Пројектовање, изградња и опремање нове Јавне здравствене установе Болнице Источно Сарајево“. Поликлиника је укупне површине око 4.000 метара квадратних. Дио објекта је поново изграђен, а дио објекта је адапртиран и реорганизован.

У објекту Поликлинике радиће дијагостички центар – савремена ендоскопска дијагностика, ЦТ дијангостика и магнетна резонанца, најсавременија ултразвучна дијагностика те специјалистичке амбуланте – интерне медицине, педијатрије, хирургије, гинекологије, оториноларингологије, офталмологије и неурологије.

Пројекат је обухватио и санацију и реконструкцију постојећег дијела објекта болнице, такозване кухиње, који има вишенамјенску функцију, а у коме ће сада бити смјештена болничка кухиња са рестораном, амфитеатар, техничка просторија, оставе, радионице и комерцијални простор.

 

 

/Срна/