СВЕЧАНО ОТВОРЕНА РЕКОНСТРУИСАНА САЛА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ПАЛЕ

663

Представом „Ружна и опасна“ позоришта Славија из Београда синоћ је свечано отворена реконструисана сала Културног центра Пале.

Поводом завршетка реконструкције и адаптације зграде Културног центра у њеном холу постављена је плоча, коју су открили градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и директор Културног центра Пале Мирослав Симовић.

Адаптацију сале Културног центра Пале, као и раније изведених радова на реконструкцији фасаде, замјени столарије, санирању мокрих чворова и крова, финансирала је Градска управа Источног Сарајева средствима из градског буџета.

„Сматрам да Пале као највећа градска општина у Источном Сарајеву и мјесто у којем се одвијају броји културни догађаји заслужује једну овакву реновирану и модерну салу, у којој ће уживати и извођачи и публика“, рекао је Вуковић.

Вуковић је оцијенио да је вријеме да се послије бројних инфраструктурних радова у Источном Сарајеву већа пажња посвети култури, Вуковић је изразио задовољство што се у Источном Новом Сарајеву гради позориште.

Он је додао да Градска управа жели реализовати разноврсне пројекте у свим својим општинама.

Према ријечима Симовића, реконструкција и адаптација Културног центра значајни су за све становнике Пала, али и саму општину.

„Добили смо репрезентативан и услован објекат“, рекао је Симовић новинарима, те подсјетио да је под кровом Културног центра смјештено више културних институција од општинског, али и републичког значаја.

За реконструкцију и адаптацију зграде Културног центра Пале из буџета Града Источног Сарајева издвојено је око 280.000 КМ.

/Срна/