У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ДО САДА УПИСАНО 490 ПРВАЧИЋА

1215

На подручју града Источно Сарајево у први разред основних школа у школску 2019/2020. годину до сада је уписано 490 ученика, што нису коначни подаци јер ће упис трајати до краја августа, рекла је Срни самостални стручни сарадник за односе са јавношћу у Градској управи Александра Берјан.

Берјанова је навела да је закључно са прошлом седмицом на подручју Источне Илиџе уписано укупно 150 ђака, од којих 87 у Основну школу /ОШ/ “Петар Петовић Његош”, 36 у ОШ “Јован Дучић” и 27 у ОШ “Алекса Шантић”.

У ОШ “Свети Сава” у Источном Новом Сарајеву уписано је 113 првачића.

У ОШ “Србија” на Палама уписано је 50, у ОШ “Пале” 70, а у ОШ “Мокро” 17 првачића.

“У ОШ `Свети Сава` у Трнову до сада је уписано девет првачића. С обзиром на то да су у истом периоду прошле године у тој школи била уписана само два ученика, можемо рећи да у Трнову биљежимо пораст броја уписаних ученика, што је веома значајно за ту малу општину”, истакла је Берјанова.

Она је додала да је на Сокоцу до сада уписано 75 првачића, што је, за сада, мањи број у односу на прошлу годину, када је било формирано и одјељење више.

Берјанова је навела да се у свим основним школама на подручју града биљежи приближан број уписаних ученика као и прошле школске године.

“Очекујемо да ће број уписаних ученика до почетка школске године бити око 550, што је, на основу података из претходних година, просјечан број уписаних првачића на подручју Источног Сарајева”, каже Берјанова.

 

/Срна/