ВУКОВИЋ НА САЈМУ ТУРИЗМА У БАЊАЛУЦИ, ДОГОВОРЕН И ЗВАНИЧНИ САСТАНАК СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ БАЊАЛУКЕ

1021

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић присуствовао је отварању Првог међународног сајма туризма у Бањалуци, гдје је посјетио штанд Туристичке организације Источно Сарајево, која први пут наступа под новим именом Туристичка организација „Јахорина-Град Источно Сарајево“.

Вуковић се на штанду Туристичке организације „Јахорина-Град Источно Сарајево“ сусрео са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем. Вуковић и Радојичић договорили су одржавање званичног састанка представника два града, на којем би било разговарано о сарадњи и темама од заједничког интереса, првенствено кад је ријеч о развоју и унапређењу туризма.

„Туризам је међу приоритетима Градских управа Источно Сарајево и Бањалука. С обзиром на то да су оба града добила статус туристичког мјеста, имамо могућност да, након успостављања сарадње, покренемо и неке заједничке активности на унапређењу ове области“, рекао је Вуковић.

Вуковић је честитао Градској управи Бањалука организацију сајма међународног карактера који ће омогућити свим туристичким радницима из Републике Српске да представе своје туристичке капацитете и потенцијале.

„Задовољан сам што је Источно Сарајево са својим туристичким потенцијалима представљено на озбиљан начин, на властитом штанду, те што је интересаовање за нашу понуду велико“, рекао је Вуковић.

Вуковић каже да своју понуду на штанду, осим представника Олимпијског центра Јахорина, представља и Ски центар Равна планина. „Биће представљени сви наши туристички потенцијали, као и све микродестинације, како бисмо потенцијалним гостима и туристима предочили све садржаје које могу да посјете приликом боравка у нашем граду“, рекао је Вуковић.

Директор ТО „Јахорина- Град Источно Сарајево“ Игор Тошић разговарао је, у оквиру сајма, са директором Туристичке организације Требиње о активностима ових организација кад је ријеч о промоцији и маркетингу, те висини и начину прикупљања боравишне таксе.

Представници Туристичке организације учествоваће и на конференцији о туризму која ће данас бити одржана у Банском двору.

Сајам у Бањалуци окупио је око 150 излагача из земље и региона, а промотер сајма је познати глумац Милош Биковић. Сајам ће бити затворен у суботу, 20. априла.