УСВОЈЕН НАЦРТ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА ГРАДА ИСТОЧНО САРАЈЕВО У ИЗНОСУ 15.155.000 КМ

1076

Скупштина града Источно Сарајево усвојила је данас Нацрт ребаланса буџета за ову годину у износу од 15.155.000 КМ, што је повећање у односу на планирани буџет за 268.000 КМ или за 1,80 одсто.

Нацртом ребаланса буџета порески и непорески приходи планирани су у износу од 8.887.136 КМ, што је повећање у односу на планирани буџет за 323.636 КМ или за 3,78 одсто.

Примици од задуживања износе, као и планом буџета, 5.286.500 КМ у складу са одлуком о кредитном задужењу града, а реализовани су 30. септембра.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је новинарима да и овај ребаланс буџета показује да град управља буџетом и да су били прецизни приликом његовог планирања.

Он каже да је данас расправљано о информацији о стању у средњем образовању и да је забрињавајуће то што је на подручју града смањен број ученика у односу на период прије шест – седам година, о чему треба да разговарају са директорима четири средње школе на подручју града.

„Наравно да ми не можемо утицати на демографска питања, али можемо да разговарамо о смјеровима и школама које се нуде на подручју града“, рекао је Вуковић.

Он је навео да је највише дискусије било о рјешавању питања изградње средње школе на подручју Источне Илиџе, за шта је град издвојио 250.000 КМ.

Вуковић је додао да је приликом расправе о информацији о заштити животне средине констатовано да није ријешено питање регионалне депоније, јер још не постоји опредјељење ниједне општине у саставу града да прихвати организовање складиштења чврстог отпада на подручју регије.

Он наглашава да то остаје отворено питање и за наредни период.

Вуковић је задовољан што је град у овој пословној години кредитним средствима ријешио горуће питање депоније Крупачке стијене у Трнову, која је је правила проблеме.

Према његовим ријечима, Скупштина је данас усвојила План заштите од пожара за период од пет година.

Он је подсјетио да град брине о заштити од пожара на подручју свих шест општина, што је сложен апарат који мора да функционише 24 часа свих 365 дана у години.

Вуковић је додао да су одборници данас донијели одлуку о суфинансирању са 200 КМ промјене натписа на истакнутим мјестима предузетничких радњи са латинице на ћирилицу.

Он је појаснио да се одлука односи само на самосталне радње на подручју града Источно Сарајево и искључиво на већ постојеће радње и истакнуте натписе на латиници.

„Није суштина да ми на овај начин платимо свијест о важности ћирилице и српског језика већ да разговарамо о овој теми на сваком могућем нивоу“, истакао је Вуковић.

 

/Срна/