ВУКОВИЋ: ГРАД ИСТОЧНО САРАЈЕВО ПОДРЖАЋЕ ФИНАНСИЈСКИ ФИС КУП „ЈАХОРИНА 2019“

1170

Фис куп „Јахорина 2019“ биће одржан у понедјељак и уторак, 28. и 29. јануара, у дисциплинама велеслалом и слалом, у мушкој и женској конкуренцији, одлучено је на данашњој конститутивној сједници Организационог одбора овог такмичења.
За предсједника Организационог одбора овог значајног такмичења изабрана је министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић, а за директора трке именован је Владимир Лучић.

Давидовићева је захвалила за указано повјерење и изјавила да Министарство сваке године у складу са могућностима подржава Фис куп, те да је тако и овога пута.

Према њеним ријечима, Фис куп је манифестација од посебног значаја за Републику Српску, а о томе колико је важна говори чињеница да око 80 такмичара из различитих свјетских земаља долази на Јахорину.

„Већ 17. пут одржава се ова манифестација и то говори да Фис куп има квалитет и традицију. Такмичење ће послужити и као припрема за зимски Европски олимпијски фестивал младих /ЕЈОФ/, те бити одлична прилика да се Јахорина и Република Српска свијету прикажу у најбољем свјетлу“, рекла је новинарима Давидовићева.

Лучић је навео да би Фис куп „Јахорина 2019“ требало да буде одржан у понедјељак и уторак, 28. и 29. јануара на стази Прача са почетком у 9.00 часова, у дисциплинама велеслалом и слалом, у мушкој и женској конкуренцији.

Он је прецизирао да ће конференција за новинаре поводом међународног ски-такмичења бити одржана у недјељу 27. јануара, у 17.00 часова у хотелу „Бистрица“, а након тога ће бити одржан и састанак вођа екипа.

Лучић је подсјетио да су утисци након сваког Фис купа били изузетни, а квалитет стаза је, захваљујући Олимпијском центру „Јахорина“, на задовољавајућем нивоу.

Он је додао да ова спортска манифестација представља и тестну трку за ЕЈОФ који ће бити одржан од 9. до 16. фебруара, али и још једну прилику за промоцију спорта и скијања у Републици Српској.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је да ће се град са Туристичком организацијом укључити у финансијску подршку Фис купа „Јахорина 2019“.

Он је подсјетио да се налазе у граду спорта који је дао највише олимпијаца, те се захвалио Ски-клубу “Јахорина“ што успијева већ дуги низ година да одржава ову трку на достојанствен начин.

Члан Организационог одбора Фис купа „Јахорина 2019“ Жана Новаковић рекла је да је на сједници одлучено да су генерални покровитељи такмичења Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, град Источно Сарајево и општина Пале.

На данашњој сједници именовано је и руководство такмичења, руководиоци надлежних тијела, а донесен је и програм такмичења уз пратећи финансијски план, док конкретни износи финансијске подршке и донација нису помињани.

Техничка организација такмичења повјерена је Олимпијском центру „Јахорина“ и Смучарском клубу „Јахорина“.

Сједници су присуствовали и помоћник министра за спорт Српске Драган Јаћимовић, директор Туристичке организације Источно Сарајево Игор Тошић, начелник општине Пале Бошко Југовић, начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац, представници ЕЈОФ-а, представници Олимпијског центра „Јахорина“, те представници ски-клубова „Јахорина“ и „Пале“.

 

 

/Срна/