ВУКОВИЋ И КОШАРАЦ О ИЗГРАДЊИ СПОМЕН-ОБИЉЕЖЈА ЖРТВАМА НАТО БОМБАРДОВАЊА

842

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић разговарао је данас са послаником у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташом Кошарцем о најављеној иницијативи о изградњи спомен-обиљежја жртвама НАТО бомбардовања Републике Српске.

 Саговорници су се сложили да би ово спомен-обиљежје требало да буде изграђено на подручју Источног Сарајева, у ужем градском језгру.

„С обзиром на размјере бомбардовања и чињеницу да су на подручју нашег града мета НАТО бомби били бројни војни, али и цивилни циљеви, болнице и други објекти, да су многи становници некадашњих српских сарајевских општина умрли од посљедица дјеловања осиромашеног уранијума, те да је у општинама које су биле бомбардоване значајно повећан број малигних обољења међу становништвом, сматрамо да спомен – обиљежје жртвама НАТО агресије треба да буде изграђено управо у Источном Сарајеву“, констатовано је на састанку.

О тачној локацији на којој би требало да буде изграђено спомен – обиљежје биће одлучено након предстојећих састанака и договора са представницима општина и општинских борачких организација.