ВУКОВИЋ: ИЗГРАДЊА И ПУШТАЊЕ У РАД КАБИНСКЕ ГОНДОЛЕ ИСТОРИЈСКИ ТРЕНУТАК

1768

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић рекао је синоћ у Ски центру „Равна планина“, поводом отварања ски-трке „ФИС трофеј Равна планина“, да је пројекат изградње и пуштања у рад кабинске гондоле историјски тренутак, не само за општину Пале и град Источно Сарајево, већ цијелу Републику Српску и регион.

Вуковић је на конференцији за новинаре честитао Голијанину на пројекту као што је Ски центар „Равна планина“ и кабинска гондола, али подсјетио да је јасну визију за овакав пројекат имао и бивши начелник општине Пале Слободан Савић.

Према његовим ријечима, пуштање у рад кабинске гондоле, која се очекује за десетак дана, биће историјски тренутак за општину Пале, град Источно Сарајево и цијелу Републику Српску.

„Надам се да ће у неком наредном периоду овај пројекат добити свеукупну подршку. Он није конкуренција никоме, не треба нико да мисли да овај пројекат омета било који други. Тај пројекат је комплементаран са свим пројектима на простору града Источног Сарајева и он не омета Јахорини, нити јој је конкуренција“, истакао је градоначелник Вуковић.

Он је истакао да пројекат кабинске гондоле није само пројекат Пала, већ је то пројекат који заслужује подршку од свих.

„Ја се надам да ће та подршка бити присутна у наредном периоду, као нешто што се оставља будућим генерацијама. Ми нисмо можда довољно ни изрекламирали овај пројекат, а тиме се морамо бавити у наредном периоду“, ооручио је Вуковић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да сматра да се ради о респектабилном пројекту и да он неће бити конкуренција ни Јахорини, нити обрнуто.

„Ово је заиста пројекат на који Пале могу бити поносне, који ће у наредних неколико дана бити дефинитивно завршен и ставићемо тачку на све скептике, који су мислили да ли се то може реализовати или не“, рекао је Југовић.

Предсједник Скупштине општине Пале Предраг Вучићевић поздравио је реализацију пројекта кабинске гондоле и организацију ФИС трке на Равној планини, те истакао да је Вељко Голијанин, заправо најбољи амбасадор општине Пале.

„Живот је пролазан, људи су пролазни, а дјела су вјечна. Ово што је урадио Вељко Голијанин је нешто што ће трајати вјечно и остати иза нас кад нас не буде“, рекао је Вучићевић.

Он је додао да је импозатна ствар одржати ФИС трку, те за кратко вријеме направити савремен скијашки центар као што је то „Равна планина“.

Власник Ски центра „Равна планина“ Вељко Голијанин изразио је захвалност свима који су подржали овај пројекат, те истакао да су прве кабине већ кренуле са тестирањем ка првој излазној међустаници на Равној планини.

Директор ски трке „ФИС трофеј Равна планина“ и представник Смучарског клуба „Пале“, који је организатор трке, Игор Шљука рекао је да ће на ски трци учествовати 26 земаља и 97 такмичара, а да ће такмичари у мушкој и женској конкуренцији сениора и сениорки стартовати већ од 9:30 часова.

Занимљиво је да ће на такмичењу учествовати скијаши из разних егзотичних земаља попут Гане, Источног Тимора, Колумбије, Тајланда и Мадагаскара.

Технички делегат Ски федерације Јанез Деклава изразио је наду да ће и ова трка, као и прошлогодишња на истом мјесту, бити успјешна и да ће све проћи у најбољем реду.

 

 

 

/sarajevo.rs/