ВУКОВИЋ НА САЈМУ ТУРИЗМА У НОВОМ САДУ

966

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић присуствовао је Вечери шампиона, манифестацији на којој су, у оквиру 52. Међународног сајма лова, риболова, спорта, екологије и туризма „Лорист“,  додијељена признања туристичким дестинацијама и туристичким радницима за допринос у развоју, промоцији и афирмацији туристичке понуде.

Туристичка организација „Јахорина-град Источно Сарајево“ освојила је велику златну медаљу за висок ниво туристичке организације и активности.

Апарт-хотел „Вучко“ на Јахорини добитник је седам великих златних медаља и пехара Новосадског сајма на 52. Међународном сајму туризма. Oлимпијски центар „Јахорина“ добитник је велике златне медаље за висок квалитет одржаних манифестација.

Ски-центар „Равна планина“ са Пала освојио је велику златну медаљу за врхунску афирмацију скијашког спорта. Бат-хотел „Бистрица“ на Јахорини за свеукупан развој туризма и очување традиције у гастро понуди. Хотел „Џет сет“ са Пала добитник је велике златне медаље за врхунски квалитет смјештајних капацитета, а етно-насеље „Кум“ са Сокоца за квалитет понуде етно-домаћинства. Хотел „Олимп“ са Јахорине награђен је златном медаљом за унапређење хотелског садржаја.

Златну медаљу за висок квалитет ловног и спортско рекреативног туризма освојио је хотел „Златни бор“ из Сокоца.

Међународни сајам туризма завршен је данас, а Туристичка организација Републике Српске се посјетиоцима и пословним људима представила на штанду Туристичке организације Војводине, а Привредна комора Српска на штанду Привредне коморе Војводине. Уз бројне излагаче из Србије и Републике Срспке туристичку понуду су представили и они који су дошли из БиХ, Црне Горе, Француске, Грчке, Хрватске, Мађарске, Сјеверне Македоније, Румуније, Русије, Словачке, Словеније и Турске.