ВУКОВИЋ: ВИШЕ УВАЖАВАТИ ЗАХТЈЕВЕ БОРС-а

698

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и предсједник Скупштине града Мирослав Лучић присуствовали су данас на Палама обиљежавању крсне славе Борачке организације, Светог великомученика Димитрија – Митровдана и положили вијенце на спомен – обиљежју погинулим борцима одбрамбено – отаџбинског рата.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић честитао је славу свим члановима Борачке организације Републике Српске и предсједнику Миломиру Савчићу, те истакао да је Митровдан један од најзначајнијих датума у смислу онога што су Борачка организација и борци Републике Српске, припадници полиције урадили у одбрани Српске.

„Желим да сви захтјеви бораца и представника БОРС према Влади Републике Српске буду уважени у већој мјери. Стамбена питања борачке популације значајно су ријешена, али свједоци смо да ни локалне ни републичке власти нису одговориле задатку кад је ријеч о запошљавању дјеце погинулих бораца, демобилиисаних бораца и ратних војних инвалида“, рекао је Вуковић.

Вуковић је рекао да се једино заједничким радом локалних и републичког нивоа власти може ријешити проблем запошљавања породица палих бораца, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида.

„Мислим да друштво мора да, послије 25 година, стави тачку кад је ријеч о рјешавању проблема из ове области“, закључио је Вуковић.

Вијенце погинулим борцима положили су престаници паљанске Борачке организације, савјетник српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, представници општине Пале, СУБНОР и представници ОО ДНС-а Пале.