ПАЛЕ- Европски џудо куп за сениоре окупио око 300 такмичара

190

На Палама је протеклог викенда одржан Европски џудо куп за сениоре и сениорке, на којем је учествовало око 300 такмичара из 25 земаља.

Предсједник Џудо савеза БиХ Огњен Павловић рекао је новинарима да такмичари са овога турнира остварују бодове за свјетску и олимпијску ранг-листу.

„Први дан турнира и у финалу имамо представницу БиХ Анђелу Самарџић. Очекујемо још пар наших такмичара да покушају доћи до медаље. Надам се да ће такмичари овај пут дати максимум, како би потврдили да џудо као најтрофејнији олимпијски спорт у БиХ има перспективу“, истакао је Павловић.

Павловић, који је и предсједник Џудо савеза Републике Српске, наводи да је велика част добити организацију Европског сениорског купа од Европске џудо уније, док је у такмичарском смислу поред АТП турнира, један од значајних такмичења у Републици Српској и БиХ.

Супервизор Европске џудо уније за турнир Бранислав Црногорац каже да је дворана „Пеки“ на Палама добро сређена и примјерена техничкој организацији овог веома значајног такмичења за сениоре, јер побједници добијају бодове.

Он је изразио увјерење да ће ово такмичење још значајније покренути спорт у Источном Сарајеву.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да организовање такмичења у овој локалној заједници схватају као улазницу за крупније догађаје.

„Ово је један од најзначајнијих спортских догађаја омогућен постојањем дворане Пеки, која пружа идеалне улове. У будућности ћемо настојати да улажемо у спорт и да презентујемо џудо на најбољи начин као олимпијски спорт“, истакао је Југовић.

Технички организатор је Џудо савез Републике Српске уз помоћ предсједника Републике Српске, Министарства породице, омладине и спорта Српске, Министарства цивилних послова у Савјету министара, Града Источно Сарајево, општина Пале и Источна Илиџа, као и Олимпијског центра „Јахорина“ и предузећа „Сарајево-гас“.

/Срна/