ПАЛЕ- Југовић: Породица Терзић стамбено збринута

119

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је Срни да је породица Терзић из Мокрог, чија су два члана смртно страдала у трагичном пожару који је захватио њихову кућу, данас стамбено збринута.

„Данас је извршена набавка, потписан нотарски уговор и извршено плаћање стамбене јединице. Трајно је ријешено збрињавање породице Терзић“, истакао је Југовић.

Он наводи да је општина Пале у потпуности поштовала жељу породице Терзић и све потезе које је повлачила у смјеру отварања јединственог рачуна, транспарентно водећи рачуна о цијелом процесу хуманитарне акције, поштовала је искључиво оно што је био захтјев породице Терзић.

Југовић је захвалио у име породице Терзић свим инститицијама – општинским и републичким, Српској православној цркви, појединцима Сарајевско-романијске регије, окружења, невладиним организацијама те српској дијаспори који су допринијели да се успјешно реализује хумана акција за прикупљање средстава за стамбено збрињавање ове породице.

Он се нада да ће бол, коју породица има и која је ненадокнадива, бар дјелимично бити ублажена овим људским гестом, јер је на овај начин показана спремност за искушења ове врсте.

„Показали смо да смо друштвено-одговорна локална заједница која је од почетка била са људске стране при руци породици Терзић, а са друге стране допринијела да им буде ријешена егистенција. Сви смо положили хумани тест“, поручио је Југовић.

Југовић наглашава да ће породици и убудуће бити на располагању.

У кући породице Терзић, у насељу Карађорђево у Мокром код Пала, 15. јануара букнуо је пожар и тада су смртно страдале тридесетрогодишња мајка и њена осмогодишња кћерка. Изгорјели су приземље и спрат куће.

/Срна/