СОКОЛАЦ- Браћа Лука и Александар Вељовић на европским првенствима у боксу

85

Чланови соколачког Боксерског клуба „Гласинац“ Лука и Александар Вељовић наступиће као репрезентативци БиХ на првенствима Европе у боксу, изјавио је Срни тренер овог клуба Предраг Бартула.

„Посебно смо поносни што наши боксери Вељовићи, два брата, у два узраста, наступају за репрезентацију на међународним такмичењима, што се ријетко дешава“, изјавио је Бартула.

Лука Вељовић постао је сениорски првак БиХ у категорији до 60 килограма на Сениорском првенству БиХ одржаном од 8. до 10. марта у Бањалуци, те изборио наступ на Европском првенству у боксу за сениоре које ће бити одржано од 15. до 27. априла у Београду.

Бартула је изразио задовољство што је предсједник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин прихватио да се и Лука нађе на припремама са репрезентацијом Србије од 20. марта до 15. априла на Златибору и на завршним припремама у Београду.

Александар Вељовић, освојио је прво мјесто у својој категорији на Првенству младих боксера БиХ у Бихаћу одржаном почетком марта.

Бартула је рекао да је ријеч о младом, шеснаестогодишњем јуниору који је на Првенству младих имао двије побједе, те је одређено да као члан репрезентације БиХ учествује на јуниорском Европском првенству у боксу у Сарајеву које ће бити одржано од 19. до 30. јуна.

Он је подсјетио да је на првенству БиХ у Бихаћу члан соколачког клуба Рајко Томовић освојио треће мјесто.

Бартула је изразио увјерење да ће Соколац у наредном периоду имати тројицу боксера који ће наступати на међународним такмичењима, што је, каже, један од доказа да се у Боксерксом клубу „Гласинац“ добро ради са младим генерацијама.

Боксерски клуб „Гласинац“ основан је на Сокоцу 2012. године и спада међу успјешније у Републици Српској и БиХ,

/Срна/