ПАЛЕ- На представи прикупљено 610 КМ за лијечење Милоша Божовића

180

Чланови Студентске позоришне трупе из Фоче извели су синоћ на Палама представу „Ожалошћена породица“, на којој је прикупљено 610 КМ за наставак лијечења у Русији младог голмана јуниорске екипе Фудбалског клуба „Славија“ Милоша Божовића из Источне Илиџе.

Предсједник Студентске позоришне трупе из Фоче Мирјана Радовић, која игра и улогу Фарке, изјавила је новинарима да није било толико захтјевно урадити режију, да је комад актуелан, иако је издат 1935. године, а тематика иста.

Начелник општине Пале Бошко Југовић оцијенио је да је битно што се студенти укључују у хуманитарне активности, те похвалио студенте Медицинског факултета из Фоче који су обезбиједили да паљанска публика вечерас ужива.

„У данашње вријеме хуманости никада доста и зато је битан одзив на овакве акције, а становници Пала знају то да препознају“, истакао је Југовић.

Директор Културно-спортског центра Пале Славка Брезо подсјетила је да је ово једна у низу хуманитарних акција организованих у овој установи за лијечење Божовића, а да су Паљани још једном показали хуманост и дали свој допринос.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Милан Савић рекао је да су у претходном периоду спровели разне акције хуманитарног карактера на којима су прикупили и уплатили на рачун породице Божовић око 3.500 КМ.

Студент стоматологије Теодора Лопатић, која тумачи лик Виде, рекла је да им као глумцима значи много што могу да дају свој допринос у хуманитарним активностима.

Представа је рађена по истоименом дјелу највећег српског комедиографа Бранислава Нушића, у адаптацији и режији Мирјане Радовић, а организатори су Културно-спортски центар Пале у сарадњи са Студентским парламентом Универзитета у Источном Сарајеву и Унијом студената Републике Српске.

Млади голман јуниорске екипе Фудбалског клуба „Славија“ Милош Божовић из Источне Илиџе на утакмици 2014. године доживио је тешку повреду главе.

Новчана средства за помоћ у лијечењу Милоша Божовића могуће је уплатити и на текући број 562-012-815-030-2396 НЛБ банка или уплатом на ИБАН број, БА3956201281150302590, прималац Александар /Срета/ Божовић, академика Петра Мандића 48, 71123.

/Срна/