СОКОЛАЦ- Митрополит Хризостом подржао „Иницијативу за његовање културе сјећања у Сокоцу“

247

Његово Високопреосвештенство Митрополит Дабробосански Господин Хризостом упутио је јуче допис начелнику општине Соколац Миловану Бјелици у коме је подржао „Иницијативу за његовање културе сјећања на настанак институција и установа Републике Српске у Сокоцу“.

У допису се, између осталог, изражава задовољство одлуком коју је усвојила Скупштина општине Соколац да се спомен-гробље у Сокоцу преименује у „Нови Зајтинлик“.

„Ми не можемо, а да не изразимо нашу захвалност и благодарност, како општини Соколац, тако и Републици Српској што су у најтежем тренутку за нашу Митрополију све учинили и допринијели да се у Сокоцу обезбиједи алтернативно сједиште митрополита дабробосанског, које је усљед рата требало ријешити“, истиче се у допису које је митрополит Хризостом упутио начленику општине Соколац.

Митрополит Хризостом је нагласио да Митрополија дабробосанска поздравља све одлуке Скупштине општине Соколац, донесене на приједлог начелника, о култури сјећања и поштовања свих институција основаних на подручју ове локалне заједнице а које су од значаја за Републику Српску и Српску православну цркву – Митрополију дабробосанску.

„Посебно смо срећни и задовољни одлуком Скупштине општине Соколац да се спомен-гробље преименује у ‘Нови Зејтинлик’. Драго нам је ако смо нашим сугестијама допринијели том побољшању идентитета имена, односно назива спомен-гробља“, додаје се у допису.

/општина Соколац/