ПАЛЕ- Обиљежен Међународни дан без аутомобила

160

На Палама је данас обустављен саобраћаја у Улици Милана Симовића гдје је више од 200 дјеце школског и предшколског узраста рецитацијама и цртањем саобраћајних знакова кредама на путу обиљежило Међународног дана без аутомобила.

Директор Основне школе „Пале“ Александар Рајић рекао је да традиционално обиљежавају овај дан када се на један час затвори саобраћајница и укаже возачима да могу и без аутомобила.

Рајић је истакао да циљ акције, коју раде са Министарством унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, општином Пале и вртићима, јесте подизање свијести возачима да обрате пажњу на дјецу, нарочито на најмлађе предшколце и основце.

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић рекла је новинарима да су данашње активности планиране у оквиру кампање „Заштитимо дјецу у саобраћају“, коју организује МУП Српске.

Она је додала да је циљ кампање првенствено заштита дјеце у саобраћају, као и подизање свијести и одговорности возача, али и кориштење алтернативних врста превоза бар један дан у години.

„Апелујемо да сви возачи поштују саобраћајне прописе и посебно поведу рачуна када су у питању дјеца при одласку и доласку из школе“, изјавила је Стокановићева.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић рекао је да је локална заједница прошле седмице у сарадњи са Полицијском управом Источно Сарајево покренула заједничку акцију која се односи на повећање безбједности малишана у саобраћају, а данашња активност је само један од корака коју спроводе.

Општина Пале је свим учесницима обезбиједила слаткише и сокове.

/Срна/