ПАЛЕ- Пале таличне за одбојкашку репрезентацију Србије

226

Најбоља одбојкашица свијета Тијана Бошковић и капитен женске Одбојкашске репрезентације Србије Маја Огњеновић истичу да ће дио припрема на Палама за овогодишње Европско првенство и квалификације за Олимпијске игре 2024. године – одрадити на најбољи могући начин.

Бошковићева истиче да је задовољство бити на Палама, да долази трећи пут и да им је овд‌је увијек лијепо.

„Очекују нас два најважнија такмичења овог љета. Свјесни смо да је испред нас веома тежак период, али ћемо се потрудити и дати све од себе како би тај дио припреме одрадили најбоље што можемо“, наводи Бошковићева за Срну.

Она напомиње да десетодневне припреме на Палама морају добро искористити, јер је у питању најтежи дио припрема.

Бошковићена напомиње да средином августа путују на Европско првенство гд‌је имају тешку групу, али вјерује да ће из утакмице у утакмицу играти све боље, након чега им слиједи пут у Кину и квалификације за Олимпијске игре 2024.године.

Двадестшестогодишња Бошковићева наводи да јој је мотивација иста без обзира што десет година наступа за национални тим, те да сваки пут када обуче дрес осјећај је феноменалан, па јој је драго што се осјећа физички добро и што може да пружи свој максимум у сваком моменту.

У богатој каријери капитен Маја Огњеновић освајала трофеје на најважнијим такмичењима и на клупском и на репрезентативном нивоу.

Искусни техничар наглашава да су јавност, али и оне саме /женска одбојкашка репрезентација/ навикле на највеће могуће резултате с обзиром на то да репрезентација од 2006. године има одређен континуитет, па се нада да ће успјети да то оправдају и ове године.

Према њеним ријечима, распоред такмичења није лак – имале су захтјевно љето и играле Лигу нације, а сада им слиједе припреме за Европско првенство и квалификације за Олимпијске игре у Кини.

„Волимо да играмо за репрезентацију и увијек смо ту на располагању без обзира ко је селектор. Надам се да ће припреме на Палама бити успјешно завршене, као што је био случај 2018. када смо биле Свјетски првак и 2019. године када смо освојиле златну медаљу на Европском првенству“, наглашава Огњеновићева за Срну.

Она вјерује да су им Пале таличне када су у питању резултати.

Са селектором Ђованијем Гвидетијем све мало изгледа другачије, наводи Огњеновићева, истичићи да је он изузетан тренер и захтјеван када је одбојкашки дио у питању, али се нада да ће за десет дана успјети да темпирају форму, те здраве и спремне отићи на Европско првенство.

Огњеновићева поручује да је оптимизам и ентузијазам код ње присутан, да не јењава и не смањује се годинама нити искуством, јер јој то помаже да неке ствари на терену превазиђе лакше, неко када је била млађа.

„Када навикнете да освајате медаље, онда њих никада није доста и увијек желите још“, истиче она.

Огњеновићева се нада да ће успјети да допринесе и помогне колико је могуће знањем и исксуством, с обзиром да је имала двије мини паузе 2017. и прошле године.

Седамнаест одбојкашица репрезентације Србије стигло је јуче на Пале гд‌је ће до 28. јула обавити основни дио припрема за овогодишње Европско првенство и квалификације за Олимпијске игре 2024. године.

Пипреме ће се обављати у Спортско-пословном центру „Пеки“.

Женска одбојкашка репрезентација Србије, која је акутелни првак свијета, вицешампион Европе и носилац бронзане медаље са Олимпијских игара 2021. године, четврти пут долази на припреме на Пале.

Европско првенство биће одржано од 15. августа до 3. септембра у Белгији, Њемачкој, Италији и Естонији, а одбојкашице Србије играће у „А“ групи у Генту са Белгијом, Словенијом, Пољском, Украјином и Мађарском.

Квалификациони турнир за Олимпијске игре 2024. године биће одржан од 16. до 24. септембра у Кини.

Одбојкашице Србије играће у групи „А“ са Кином, Доминиканском Републиком, Холандијом, Канадом, Чешком, Мексиком и Украјином.

/Срна/