ПАЛЕ- Први концерт музичког ансамбла одушевио публику

124

Чланови Музичког ансамбла Пале синоћ су одржали први концерт пред домаћом публиком која је уживала у извођењу традиционалне српске, духовне, забавне и стране музике.

Ово је први концерт Музичког ансамбла од како је у фебруару ове године промијенио назив, јер су протеклих седам година дјеловали као хор Општинског одбора Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ „Просвјета“ Пале.

Предсједник Удружења музичког ансамбла Ивана Церовић рекла је новинарима да су однедавно постали ансамбл с намјером да се културни живот града подигне на виши ниво, његујући духовну музику, српске народне пјесме.

Церовићева је навела да су они вокално-инструментални ансамбл чије чланство расте константно.

„Жене су у хору што нас чини вокалним саставом, а у оркестру имамо шест мушкараца. Вечерас смо кренули са дјелима Стевана Стојановића Мокрањца, потом извели духовну музику, домаћи и страни поп, а завршили у складу са нашим темпераментом етно популарном музиком“, нагласила је Церовићева.

Она је подсјетила да су 2016. године почели као хор при „Просвјети“ и имали 12 чланова,
а данас у Музичком ансамблу дјелује 36 људи.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да Музички ансамбл обогаћује културни живот локалне заједнице и да пуна сала говори да паљанска публика ужива у њиховим пјесмама.

Југовић је похвалио ансамбл и Ивану Церовић нагласивши да ће општина Пале и град Источно Сарајево стајати иза њихових активности.

Члан Музичког ансамбла Пале Слађана Клачар, која је у хору већ седам година, каже да су почели као мала група ентузијаста при хору „Просвјета“, а сада им је репертоар разнолик и да су захваљујући озбиљном раду постигли виши ниво у односу на раније године.

/Срна/

фото: РТВИС