ИСТОЧНА ИЛИЏА- Највеће општинско признање иде у руке за хуманитарни рад

178

Повеља општине Источна Илиџа, највеће општинско признање, биће уручено секретару Црвеног крста Ранку Скакавцу за хуманитарни рад, одлучили су одборници локалног парламента поводом Ђурђевдана, крсне славе општине.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић рекао је новинарима да је Скакавац предложен за ову награду због изузетног доприноса у организацији хуманитарних акција и културних манифестација на подручју општине, града и шире.

Плакете општине биће додијељене примаријусу доктору Биљани Тушевљак за исказану хуманост и преданост у раду у области медицине, а постхумно примаријусу доктору Бранки Семиз Пекић за изузетан рад и допринос у здравственом систему Републике Српске.

Захвалнице ће добити три приватна вртића са подручја ове локалне заједнице, као и петорица припадника Републичке управе цивилне заштите за изузетну храброст, хуманост и несебично учешће у акцији спасавања становника након земљотреса у Турској.

Шеф клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Источна Илиџа Владимир Ћосовић изјавио је да су подржали приједлоге за додјелу награда и признања поводом крсне славе општине, те да су за сљедећу годину предложили да једна од награда носи име Алексе Косте Голубовића, који је био велики заљубљеник у спорт.

„То би био начин да се сачува његов лик и дјело од заборава. Надам се да ће руководство општине да уважи наш приједлог и мислим да је то најмање што можемо да учинимо за тог човјека“, истакао је Ћосовић.

Начелник Божовић је рекао да је Голубовић био хроничар који је пратио све спортске догађаје, посебно фудбал на подручју општине, те да подржава иницијативу СНСД-а и да ће вјероватно нека од награда намијењених спортистима да понесе његово име.

На сједници су, између осталог, разматрани извјештаји о раду за прошлу и програм рада за ову годину Центра за социјални рад и Дома здравља „Источно Сарајево“.

/Срна/

фото: РТВИС