ПАЛЕ- Први Сајам спорта 28. маја

239

На Палама ће 28. маја бити одржан први Сајам спорта на којем ће представници спортских клубова из ове локалне заједнице имати могућност да представе свој рад – вјештине, опрему, медаље и пехаре, договорено је данас на састанку руководства општине Пале и спортских клубова.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић рекао је Срни да се 25. маја обиљежава Међународни дан спорта, те да су дошли на идеју да организују на Палама сајам спорта.

„На првом Сајму спорта очекујемо учешће око 30 паљанских спортских клубова који ће излагати своју опрему, признања, дипломе, а на сваком штанду стајаће тренер или спортиста који ће посјетиоце упутити у свој рад“, рекао је Стајчић.

Он навео да ће једнодневни Сајам спорта бити одржан у спортској дворани „Пеки“ на којем ће сви спортски клубови добити простор и вријеме за демонстрацију својих вјештина.

Према његовим ријечима, са представницима основних школа са подручја Пала, Средњошколским центром и представницима вртића договорили су се да ученици и они најмлађи посјете сајам како би се заинтересовали за спортске дисциплине.

Стајчић је нагласио да је циљ да мање дјеце буде на улицама, а више у спортским дворанама и борилиштима. Он је додао да је у плану и велики дефиле свих спортиста од дворане „Пеки“ до олимпијског парка у Палама.

Организатор Сајма спорта је општина Пале и Културно-спортски центар „Пале“.

Састанку су данас присуствовали и директор Културно-спортског центра „Пале“ Славка Брезо и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Пале Жарко Човић.

/Срна/