ПАЛЕ- Ускоро реконструкцији дијела далековода „Врхпрача“ и „Требевић“

270

Представници предузећа „Електродистрибуција“ Пале и „Симинг“ из Фоче потписали су на Палама уговоре о изградњи и реконструкцији дијела далековода „Врхпрача“ и далековода „Требевић“ ради квалитетнијег и уреднијег снабдијевања свих потрошача трафо подручја која покривају ови далеководи.

Пројекат реконструкције далековода „Врхпрача“ обухвата реконструкцију 8.200 метара мреже на потезу од Подграба преко Врхпраче до Врела Праче, као и реконструкцију дијела мреже за Каменицу, у дужини од 3.600 метара, те изградњу новог далековода од Врела Праче до Јахорине у дужини од 3.800 метара, навео је на свом „Инстаграм“ профилу директор „Електродистрибуције“ Ацо Станишић.

Он је истакао да инвестиција у реконструкцију далековода „Требевић“ обухвата реконструкцију мреже од Пала преко Беговине, Јасика, Челине, Довлића, Бруса и торња Требевић, као и крак за Јахорину од Јасика преко Дворишта, укупне дужине 20 километара.

Станишић је навео да ће завршетком ових радова бити обезбијеђено додатно напајање Јахорине, као и квалитетније и уредније снабдијевање свих потрошача трафо-подручја која покривају ови далеководи.

„Реализација овог пројекта представља прве веће инвестиције у ове далеководе од њихове изградње до сада“, истакао је Станишић.

/Срна/