ПАЛЕ- Донаторско вече с циљем прикупљања средстава за замјену столарије на школи

1159

Донаторско вече под називом „Млади су наша садашњост и будућност“ биће одржано у четвртак, 26. априла, на Палама с циљем прикупљања новца за замјену столарије на објекту Средњошколског центра „Пале“.
Директор СШЦ „Пале“ Недељко Газивода навео је да ће донаторско вече бити одржано у оквиру пројекта енергетске ефикасности „Зелени економски развој“ вриједног 450.000 КМ, за који је школа аплицирала.

„Дио средстава обезбиједили смо јер се пројекат реализује посредством УНДП-а. Општина Пале издвојила је 20.000 КМ, Скупштина града Источно Сарајево 10.000 КМ, на чему смо им захвални. Зато смо одлучили да организујемо донаторско вече и позовемо локалне привреднике, представнике јавних институција, политичке представнике и пријатеље школе да бисмо побољшали услове школовања“, рекао је Газивода новинарима.

Он је додао да је објекат изграђен 1956. године, већа реконструкција извршена је 1997. године, а губици енергије су огромни због дотрајале столарије.

Газивода је појаснио да је пројектом обухваћена замјена вањске столарије на којој би се могло уштедјети и до 30 одсто енергије јер школа има властиту котловницу, затим замјена крова и фасаде.

Према његовим ријечима, школа треба да обезбиједи 225.000 КМ, а пројекат би био реализован етапно.

„Прва етапа је замјена столарије која кошта 120.000 КМ. Када бисмо обезбиједили 60.000 КМ, могли бисмо добити још толико новца од УНДП-а и Шведске међународне развојне агенције /СИДА/“, наводи Газивода.

Средњошколски центар учествовао је у пројекту повећања енергетске ефикасности „Зелени економски развој“ који спроводи УНДП у сарадњи са агенцијом СИДА и Фондом за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске.

Донатоско вече биће одржано у свадбеном салону „Сара-Станишић“ на Палама са почетком у 19.00 часова.

 

 

/Срна/