ПАЛЕ- Одборници СДС и ПДП напустили сједницу СО Пале, Синиша Ласица нови предсједник СО, Млађен Ћеремиџић нови потпредсједник СО

1686

Одборници СДС-а и ПДП-а напустили су данашњу сједницу СО Пале, након што је предложена допуна дневног реда са нових десет тачака.

Из клуба СДС-а и ПДП-а тврде да је ријеч о намјештању појединаца на одређене функције.

Шеф клуба одборника СДС-а Никола Благојевић истиче да је на претходно одржаним колегијумима пред данашњу сједницу усаглашен дневни ред, те да није било говора о допунама дневног реда .

„На претходно одржаним састанцима пред данашњу сједницу дошли смо до одређених договора, те смо и једногласно усвојили све приједлоге. У међувремену је дошло до промјена, достављена је допуна дневног реда са додатних десет тачака, са којима се Клуб одборника СДС-а не слаже, јер је ријеч о намјештању појединаца на функције, појединаца који су изневјерили своје гласаче и изборну вољу грађана Пала.Појединци су данас показали да су изневјерили и своје политичке опције које су их у претходних десет година именовали на функционерске позиције.И из тог разлога, нећемо и не желимо да учествујемо у понижавању институције локалне скупштине, гласача и политичких опција које су тим појединцима годинама уназад давали функционерске фотеље“, истакао је Благојевић.

Шеф клуба одборника ПДП-а у СО Пале, Владимир Лучић каже да док су се одборници СДС-а и ПДП-а бавили питањима важним за грађане Пала, као што је буџет за 2019. годину, друге политичке опције су се договарале и преговарале о кадровским рјешењима.

„Желим да напоменем да је становништво општине Пале својим гласовима изабрало скупштинску већину коју су чинили СДС,ПДП и НДП. Ово данас је прекомпозиција воље грађана Пала и не можемо да подржимо  људе који су дали подршку другој опцији, а бирани су на листама СДС,ПДПи НДП.“

На данашњој сједници СО Пале за предсједника СО Пале изабран је Синиша Ласица из НДП-а, а за потпредсједника СО независни одборник Мађен Ћеремиџић.

Ћеремиџић је у СО Пале ушао умјесто Предрага Вучићевића, досадашњег предсједника СО Пале, који је  разријешен ове дужности на једној од претходних сједница СО Пале.

 

/is-radio/