ПАЛЕ- Организована акција добровољног давања крви

1310

У Дому здравља на Палама организована je акција добровољног давања крви, у којој су прикупљене 33 дозе ове драгоцјене течности.
Акцији, коју су организовали ученици Средњошколског центра „Пале“ и Општинска организација Црвеног крста у сарадњи са Одјељењем за трансфузију крви Болнице Источно Сарајево, одазвало се више од 42 лица.

Секретар општинске организације Црвеног крста Пале Јелена Петровић рекла је новинарима да је акција организована на иницијативу матураната средњошколског центра Пале у којој се пријавило њих 37, а прикључило се и неколико студената.

Она је истакла да је ових дана већа потреба за нултом позитивном групом због чега акција и организована.

Петровићева је навела да су у скорије вријеме организовали и провели неколико активности поводом обиљежавања Недјеље борбе против туберкулозе, Међународног дана старих и поводом Дјечије недјеље.

Специјалиста трансфузиолог у Болници Источно Сарајево Мирна Милошевић Ашоња каже да је акција, као и претходне и све будуће значајне за њихову службу, као и за читав Завод за трансфузијску медицину Републике Српске.

„Било је више од 30 давалаца. Тренутно имамо довољан број залиха за пацијенте болнице али најслабија залиха је крвне групе нулта позитивна“, изјавила је Ашоња и позвала све даваоце који су та крвна група да се убудуће пријаве и одазову на акције.

Ненад Савић рекао је да девети пут даје крв, да је то хуман, једноставан гест, који је некоме много значи.
/Срна/