СОКОЛАЦ- Шеик ел Касими спреман да инвестира 25 милиона евра

855

Начелник општине Соколац Милован Бјелица разговарао је јуче са шеиком Мохамедом бин Сакр ел Касимијем, власником фирме „Emirejts и забавног парка „Sannilend“ код Сарајева, о могућем улагању његове компаније од 50 милиона КМ у тржни центар на Сокоцу и пратеће садржаје.
Бјелица је рекао новинарима да је инвеститор из Уједињених Арапских Емирата изразио жељу да уз велики тржни центар на периферији Сокоца изгради и низ пратећих објеката, чиме ће бити обогаћена туристичка понуда ове општине.

Он је истакао да су вођени прелиминарни разговори у којима је ова локална заједница показала отвореност и истакла своје интересе, као и интересе Републике Српске и БиХ.

Начелник општине Соколац представио је саговорнику потенцијале и стратешке циљеве развоја ове локалне заједнице у којој посебно мјесто припада туризму.

„Заинтересовани смо за изградњу затвореног базена и клизалишта да би употпунили садржаје постојећег спортско-рекреативног центра и језера на Талинама, чиме би била обогаћана наша укупна туристичка понуда“, нагласио је Бјелица.

Он је истакао да Соколац има да понуди потенцијалном инвеститору доста интересантних садржаја, на начин да и општина учествује као сувласник.

Ел Касими је рекао новинарима на Сокоцу да планира довести више инвеститора, првенствно из арапског свијета, изразивши жељу да у близини овог мјеста изгради велики тржни центар са пратећим садржајима, као и рехабилитациони центар у који би на опоравак и лијечење долазили људи из свих крајева БиХ и региона, као и Индије и арапских земаља.

Он сматра да мали број туриста долази у БиХ у односу на остале земље свијета и да су нове инвестиције прилика да се тај број посјета повећа јер БиХ располаже великим потенцијалима за развој туризма.

Ел Касими је нагласио да би предстаници његове компаније ускоро могли обићи локацију на којој би се градило клизалиште на Сокоцу.

 

/Срна/