ПАЛЕ- Сутра утакмица КК „Обилић“ и КК „Соколац“, сав приход намијењен за лијечење Александра Бреза

1136

У суботу, 10. новембра, са почетком у 18:00 часова у Спортско пословном центру „Пеки“ на Палама, биће одиграна утакмица 5. кола Прве лиге Републике Српске између Кошаркашког клуба „Обилић“ и Кошаркашког клуба „Соколац“ која ће осим такмичарског имати и хуманитарни карактер, јер ће сав приход од продатих улазница, бити намјењен за помоћ нашем суграђанину Александру Брезу и његовој породици.

Подсјећамо да је Александар Брезо у инциденту који се догодио 28. октобра, док је бранио самохрану мајку и радницу киоска са брзом храном од насилника, задобио тешке тјелесне повреде. Након компликација, његово здравствено стање се знатно погоршало, што је резултирало изазивањем вјештачке коме.

Предсједник кошаркашког клуба „Обилић“ Младен Копривица позвао је све грађане Града Источно Сарајево да присуствују утакмици и на тај начин подрже хуманитарну акцију.

„Наш суграђанин Александар и његова породица требају помоћ свих нас, и из тог разлога смо одлучили да као спортски клуб дамо свој допринос и пружимо подршку. За све посјетиоце који имају жељу и могућности да донирају мало већа новчана средства од 1КМ, колика је симболична цијена улазнице, на улазу у дворану биће постављена кутија за прикуплање прилога“, истакао је Копривица.

Најављена утакмица КК „Соколац“ и КК „Обилић“ за све љубитеље добре кошарке биће интересантна, с обзиром на то да ће то бити дерби комшијских клубова са истим циљем – опстанак у Првој лиги Републике Српске.