АЛБАНЦИ ПУЦАЛИ НА СРПСКЕ ДЈЕВОЈКЕ И МЛАДИЋЕ

386

Албански младићи пуцали су на групу српских дјевојака и младића код Грачаничког језера на Косову и Метохији, а један од родитеља нападнуте дјеце каже да се против полицајца, по националности Горанца, који је узвратио на ватру, води се поступак.

Свједок догађаја Марко Петковић из Лапљег Села, рекао је за портал „Косово онлајн“ да је нападаче у размјени ватре ранио полицајац, који се ту случајно налазио.

Петковић, који је јуче био на језеру са групом пријатеља поводом прославе 1. маја, испричао је да су их два младића непрестано посматрала и више пута прошла поред њих на мотору.

„Зауставили су се на неколико метара од нас. Пријатељ који је био са нама је по националности Горанац, ради у полицији и говори албански језик. Пришао је до њих и замолио их да напусте место јер је ситуација била непријатна. Померили су се са тог места и зауставили недалеко од наших аутомобила и један од њих је почео да пуца из пиштоља на нас“, рекао је Петковић.

Он је рекао да је пријатељ полицајац узвратио паљбу, а нападачи су побјегли према селу Мрамор.

Петковић је посвједочио да је полиција стигла тек 40 минута након позива.

Један од родитеља нападнуте дјеце, Бојан Рајковић, истакао је да је полицајац који је ранио нападаче, пуцао како би заштитио дјецу.

„Полиција је децу испитивала у Приштини више од пет сати. У овом поступку су младићи и девојке сведоци, а случај се води против полицајца. То ми није јасно“, казао је Рајковић.

Он је навео да је албански младић од раније познат полицији по инцидентима, а приштински медији јавили су да особе које су задобиле прострелне ране имају 23 и 28 година.

/Срна/