ВУЧИЋ: СИТУАЦИЈА НА БАЛКАНУ ТЕШКА, БОРИЋУ СЕ ЗА МИР

345

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је забринут због тешке ситуације на Балкану и да је зато за њега важан предстојећи сусрет са руским предсједником Владимиром Путином планиран за 25. новембар.

Вучић је у интервјуу за Јутјуб канал „Соловјев лајв“ рекао да ће се борити за мир практично по сваку цијену, преноси агенција „РИА Новости“.

– Имам велики страх пред будућношћу. И зато ми је, између осталог, важан сусрет са Путином. Борићу се за мир практично по сваку цијену, али ситуација није лака – рекао је Вучић одговарајући на питање о могућости рата у региону.

Он је додао да се боји да би све друго што би могао да каже било само доливање уља на ватру и да би људи то могли погрешно да протумаче.

– Зато ћу само рећи да је ситуација озбиљна, није лака, тешка је, без сумње – рекао је Вучић.

Говорећи о војној сарадњи Русије и Србије, Вучић је рекао да је она одлична и да Београд добија савремену опрему из Руске Федерације по коректним цијенама.

Вучић је истакао да је Војска Србије данас много јача него што је била, захваљујући и огромној подршци и помоћи руског предсједника.

Он је навео да Србија жели да има руски ПВО систем С-400, али да то још не може себи да приушти.

Предсједник Србије каже да ће његов предстојећи сусрет са Путином бити 19. по реду у посљедњих седам година, на чему му је веома захвалан.

– Колико је енергије уложио у односе са Србијом. Бескрајно му хвала на томе, ми то веома цијенимо – истакао је Вучић.

Дијелови интервјуа предсједника Србије за Јутјуб канал „Соловјев лајв“ у приказани су на Телевизији „Русија 1“ и на платформи „Смотрим“.

/Срна/