ВУЧИЋ СТИГАО У РАШКУ, СИТУАЦИЈА АЛАРМАНТНА

375

Предсједник Србије Александар Вучић стигао је у Рашку, гдје би требало да се састане са представницима српског народа на Косову и Метохији након што су јутрос специјалне јединице косовске полиције упале на сјевер покрајине и раниле једног Србина.

Прије Вучића у Рашку су допутовали министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић.

Вучић се на тај потез одлучио након што су специјалне јединице косовске полиције поново јутрос упале у сјеверни део Косовске Митровице, а у Звечану је тешко повријеђен Србин, Срећко СоФронијевић, који је упуцан с леђа.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је данас на ванредној конференцији за новинаре да је у данашњем нападу специјалаца РОСУ на Србе на сјеверу Косова рањен Срећко Софронијевић /36/, за чији живот се боре љекари у Косовској Митровици.

Он је додао да је у упаду приштинских специјалаца и рафалној паљби повријеђено је десетине Срба, додајући да ће се због изузетно драматичне ситуације предсједник Србије Александар Вучић у 15.00 часова у Рашкој састати са представницима Срба са Косова и Метохије и да ће прије тога обићи још неколико локација.

/Срна/