ПАТРИЈАРХ ДАНАС У ЛИТИЈИ СЛУЖИ ПОМЕН ПОСТРАДАЛИМ ЂАЦИМА, МЛАДИМА, СВИМ ЖРТВАМА

330

Патријарх српски Порфирије данас ће током велике Спасовданске литије у Београду служити помен недавно страдалој дјеци, њиховом чувару, младима пострадалим у младеновачким селима и свим жртвама породичног и сваког другог насиља, најавила је Српска православна црква.

Како је наведено, велика Спасовданска литија ове године нема свечарски карактер.

„Него ћемо се заједно, ходајући са Светим Николајем Српским, молити Спаситељу ради освећења улица и тргова, ради исцјељења душа и тијела наших, за мир у нама и међу нама, за нашу пострадалу дјецу и за сву дјецу, застати на раскрсници улица краља Милана и краља Милутина гдје ће његова светост патријарх Порфирије служити помен пострадалој дјеци, њиховом чувару, младима пострадалим у младеновачким селима и свим жртвама породичног и сваког другог насиља”, наведено је у саопштењу.

По благослову патријарха српског Порфирија, данас ће на челу литије са великим крстом Господњим у рукама бити двоје његових стипендиста, одличних студената Филозофског и Богословског факултета, наводи се у саопштењу СПЦ.

„Са поносом крст ће престоничким улицама и трговима носити Нишлијка Сара Димитријевић, студент друге године Православног богословског факултета и Ужичанин Милан Богосављевић, апсолвент Филозофског факултета у Београду. Благо мајци која их родила и Цркви која се њима поноси!”, наведено је у саопштењу СПЦ, преноси Танјуг.

/Политика/