МАКРОН: РАДУЈЕ МЕ ШТО ЋУ УСКОРО ПОСЈЕТИТИ СРБИЈУ

1185

Предсједник Француске Емануел Макрон поручио је да се радује што ће ускоро посјетити Србију и да његова земља жели да буде још више ангажована на билатералном плану у корист одрживе стабилизације западног Балкана.
Макрон је у писму предсједнику Србије Александру Вучићу навео да подржава његове напоре да се са Приштином дође до свеобухватног и коначног споразума о спору између Србије и Косова, упркос садашњим препрекама у дијалогу.

Он је истакао да га радује што ће ускоро посјетити Србију да би обиљежили снажне пријатељске везе између двије земље и подржали ширење билатералне сарадње на основама стратешког партнерства, саопштено је из Прес службе предсједника Србије.

Макрон се сагласио са оцјеном из Вучићевог ранијег писма да концесија за аеродром „Никола Тесла“ француској компанији „Ванси“ свједочи о снази економских односа, као и о узајамном повјерењу двију земаља.

„Француска подржава европску перспективу Србије, која је гарант стабилности, као и економског и друштвеног развоја. Та подршка је истовремено и политичка и конкретна, преко француске експертизе у областима попут реформе јавне управе и економског управљања, али и преко пројеката које ће Француска агенција за развој у блиској будућности покренути у Вашој земљи“, навео је Макрон у писму.