ХАКЕРИ ТРАЖЕ ОТКУПНИНУ ЗА ДОКУМЕНТЕ О 11. СЕПТЕМБРУ

1352

Хакерска група „Dark overlord“ објавила је кључеве за дешифровање 650 докумената за које тврди да су повезани са терористичким нападом у Њујорку 11. септембра 2001. године.
Документи су само један дио од укупно 18.000 тајних докумената у вези са нападом који су украдени од осигуравајућих кућа, правних компанија и владиних агенција.

Група је првобитно пријетила да ће објавити десет гигабајта података уколико компаније не плате одређен износ у криптовалутама. Међутим, у сриједу, 2. јануара, група је представила план компензације, по којем јавност може биткоинима да плати откључавање докумената.

„Dark overlord“ је дан касније саопштио да је уплаћено 12.000 долара у криптовалутама, што је довољно да се откључа „први омотач“ и неколико „контролних тачака“, јавила је „Раша тудеј“.

Група је додала да постоје још четири омотача, и да се иза сваког крије више тајни и више материјала који може открити велике тајне и проузроковати штету.

Хакери траже два милиона долара у биткоинима за јавно објављивање докумената за које тврде да су повезани са нападом 11. септембра 2001. године.