МАНДИЋ: ЛИДЕРСТВО СРБИЈЕ И ВУЧИЋА У РЕГИОНУ ИДЕ НА РУКУ СРБИМА У ЦРНОЈ ГОРИ

916

Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић оцијенио је да су Србија и њен предсједник Александар Вучић лидери у региону, упркос чињеници да су суочени са великим изазовима у оквиру спољно-политичких односа.

„Први пут након одласка са политичке сцене Слободана Милошевића, лидер Србије је постао и лидер региона што позицију српске државе чини атрактивном, а посебно погодује везама српског народа из Црне Горе са тако снажном и моћном Србијом“, навео је Мандић.

Мандић је указао да приједлози које покреће Вучић, па и приједлог о повезивању земаља које су остале изван ЕУ „нису добронамјерно прихваћени од оних који имају другачије рачунице“ са српским народом.

Према његовим ријечима, једна од тих адреса јесте и власт Мила Ђукановића, који је „од 1998. до данас урадио све што је могао против Србије и српског народа у Црној Гори, па зашто би сада поступио другачије“.

„То што је ова иницијатива у снажном интересу свих грађана Црне Горе, она је неприхватљива овдашњој власти јер је посебно добра за нас Србе. А њима је у посљедњих 20 година важније да нанесу штету нама, него да остваре неку властити корист“, рекао је Мандић за подгорички портал „Борба“.

Мандић је истакао да се Србија и њено руководство „боре да ослабе утицај који лажна држава Косово и њени промотери из међународне заједнице имају, да активним дипломатским приступом смање број држава које признају власт у Приштини, а да при том не дођу у ситуацију да отворе нови конфликт са неким од моћних НАТО држава и тако угрозе привредни и економски опоравак земље, који је динамичан и веома уочљив“.

Лидер Нове српске демократије сматра да политика непристајања на диктат и упорног истрајавања у одбрани властитих националних интереса даје конкретне резултате.
/Срна/