СВЕЧАНИ ДОЧЕК ЗА ПУТИНА ИСПРЕД ПАЛАТЕ СРБИЈА

1445

Предсједнику Русије Владимиру Путину приређен је свечани дочек испред Палате Србије, уз највише државне и војне почасти, Гарду Војске Србије и интонирање химни, те почасну паљбу из артиљеријског оруђа.
Путина је свечано дочекао предсједник Србије Александар Вучић. Двојица предсједника су поздравили заставу Србије и извршили смотру почасног строја гардиста.

Умјесто два реда, Путина су поздравила четири реда српских гардиста, а Путин је поздрављен и са 12 плотуна из артиљеријског оруђа, а чула су се и звона са оближњих цркава.

Први пут од када руски предсједник долази у посјету Србији припремљена је почасна паљба из српске артиљерије.

Послије тога слиједи састанак у ужем формату двојице предсједника Вучића и Путина, као и 15-минутни разговор насамо, а потом ће бити одржан и састанак делегација Србије и Русије.

Потом ће бити одржана церемонија уручења Ордена Александра Невског предсједнику Србије Александру Вучићу. Орден Вучићу ће уручити Путин, а након тога је предвиђено обраћање медијима.

Према најавама из Републике Српске, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик требало би такође да се састане са Путином.

Послије тога, у пратњи Његове светости патријарха српског Иринеја, планиран је обилазак Храма Светог Саве, а Вучић и Путин заједно ће утиснути коцкицу мозика у малтер на зиду Храма Светог Саве, а тим гестом дубоке симболике и званично ће почети друга фаза радова на уређењу ентеријера ове завјетне цркве српског народа.

/Срна/