ВУЧИЋ: НАЈВЕЋЕ ПОВЈЕРЕНЈЕ ГРАЂАНА У ИСТОРИЈИ

1002

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић поручио је да су напредњаци на изборима освојили око два милиона гласова и да је његова листа добила огромно повјерење грађана, највеће икад у Србији.

Вучић је рекао да је освојио 63,4 одсто гласова, али да очекује да ће резултат прећи 64 одсто након што стигну гласови са Космета и из иностранства.

„У политици сам дуго али никада овакав тренутак нисам доживео, добили смо огромно поверење народа, највеће икада у Србији, у условима када је мало ко у то веровао“, рекао је Вучић у сједишту СНС-а након објављивања првих резултата избора.

Странка је, додао је, добила и велико упозорење народа да мора да буде још одговорнија, озбиљнија, марљивија.

„Ми смо на нешто мање од 3.300.000 изашлих на изборе добили више од 2.000.000 гласова“, истакао је Вучић.

Према његовим ријечима, побиједили су свуда, у сваком мјесту у иностранству, тамо гдје никада нису.

„Победили смо тако да смо у Републици Српској, а изашло је 87 оних који су се пријавили, добили 90 одсто гласова“, рекао је Вучић.

Навео је да једино не могу да кажу резултате избора на Косову и Метохији, јер чекају да сутра ОЕБС преброји гласове.

Говорећи о формирању нове Владе, Вучић је најавио да ће узимати људе и са листа које нису прешле цензус и покушати да изграде владу која ће доносити кључне одлуке и имати још шири консензус.

„Покушаћемо да убрзамо европски пут, ићи у додатне реформе и важно је да убрзамо европски пут, али и да чувамо пријатеље који су били са нама и у време короне и кад је требало подржати територијални интегритет Србије“, рекао је Вучић.

/Срна/