ДОНИРАНО СКОРО 475.000 КМ, ХУМАНИТАРНИ БРОЈ ПОЗВАН 61.011 ПУТА

415

У хуманитарној акцију „С љубављу храбрим срцима“ за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним потешкоћама до сада је путем донација прикупљено 474.520 КМ, док је хуманитарни број 1411 позван 61.011 пута.

Влада Републике Српске одобрила је 80.000 КМ за ову хуманитарну акцију, која се ове године организује по 12. пут под високим покровитељством предсједника Републике Српске.

Грађани позивом на „М:телов“ хуманитарни број 1411, који ће бити активан до 31. децембра, подржавају акцију са једном КМ.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена „С љубављу храбрим срцима“ број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке Бањалука.

Намјера је да се кроз набавку превозних средстава за 33 удружења у склопу Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Српске, олакша приступ кориштењу услуга најмлађим члановима, попут дневног збрињавања, школовања, радно-окупационих радионица, спортских и културних активности и омогући већа укљученост у друштвени живот заједница у којима живе.

Због епидемиолошке ситуације, ове године донаторско вече организовано је само уз прикладан телевизијски програм на Радио-телевизији Републике Српске, Алтернативној телевизији и Телевизије „К3“ из Прњавора.

Партнери предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић и у овогодишњој хуманитарној акцији били су млади умјетници и дјеца из различитих дијелова Српске, који су својим умјетничким перформансом или другим ангажманом дали допринос да заједничким снагама обезбиједе помоћ за своје другаре.

/Срна/