ТАБАКОВИЋ ПОТВРДИО ДА ЋЕ БОЈКОТОВАТИ ПОНОВЉЕНЕ ИЗБОРЕ

448

Кандидат Коалиције „Моја адреса: Сребреница“ за начелника ове општине Алија Табаковић рекао је да ће бојкотовати поновљене локалне изборе заказане за недјељу, 21. фебруара, те да ће позвати бираче да не изађу на биралишта.

Табаковић је рекао да је разочаран у Централну изборну комисију, те да је ово вид борбе којом желе рећи да не трпи неправду.

„То је наша порука да се не миримо са оним што је урадио ЦИК, а то је да су нам у старту закинули за 800 гласова пристиглих путем поште“, истакао је Табаковић за „Н1“.

Он је додао да ће Коалиције „Моја адреса: Сребреница“ повући бирачке одборе, посматраче и све препустити ЦИК-у.

Табаковић тврди да ЦИК вратио 800 гласова од неких 1.600 пристиглих путем поште и истиче да су управо ти гласови могли одлучити изборе 15. новембра.

Он је рекао да су кандидати ове коалиције одлучили да не прихвате одборничке мандате које освоје.

„Ми на овакав начин не планирамо улазити. Добићемо једнонационалну скупштину и начелника из реда српског народа“, рекао је Табаковић.

Поновљени избори за Добоја и Сребреницу ће бити одржани у недјељу, 21. фебруара, на основу истих извода из Централног бирачког списка, истих кандидатских листи за градоначелника, односно начелника, и за парламенте који су кориштени на поништеним изборима.

/Срна/