БОЛНИЦА „СРБИЈА“ БОГАТИЈА ЗА СПЕЦИЈАЛИСТУ НЕУРОЛОГИЈЕ

307

Одјељење неурологије Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву богатије је за још једног специјалисту, доктора Андреу Сладоје.

„Неурологију сам завољела још као студент, јер за мене представља једну врсту математике у медицини са много могућих решења. Видјела сам је као неку врсту изазова, а када се створила прилика конкурисала сам и добила специјализацију“, истакла је Сладоје.

Сладоје рођена је 1990. године у Мостару. Основну и средњу школу завршила је у Невесињу, а након тога школовање је наставила на Медицинском факултету у Фочи.

Звање доктора медицине стекла је 2016. године и дипломирала је са просјечном оцјеном 9,5. Током студирања била је стипендиста фондације „Др Милан Јелић“, а касније и добитник повеље од стране доктора медицине за најбоље постигнуте резултате у генерацији.

Специјализацију из неурологије добила је 2017. године, а завршила је 2023. године на Медицинском факултету у Бањалуци.

Дио специјалистичког стажа обавила је у Клиничком центру у Сарајеву, а највећи дио у Универзитетском клиничком центру Републике Српске на Клиници за неурологију.

Такође, одслушала је наставу и одрадила дио стажа у Клиничком центру Србије на Клиници за неурологију. Члан је Удружења неуролога Републике Српске.

Она каже да је посао љекара сам по себи тежак, а на Одјељењу неурологије се сусреће и са евидентним порастом броја неуролошких пацијената, чему доприноси и старење становништва, али и појава неуролошких болести код све млађих људи.

„Радујем се будућем раду у Болници Србија и надам се да ћу успјети стечено знање примјенити приликом рада у нашој установи“, нагласила је Сладоје.

Амбулантне прегледе Сладоје ће обављати сваког петка. За преглед код неуролога потребна је упутница породичног љекара, а заказивање термина може се обавити сваки радни дан од 9.30 до 13.00 часова на број телефона 057/325-300, локал 365, саопштено је из ове здравствене установе.

/Срна/