ЗБОГ НЕДОСТАТКА КВОРУМА СЈЕДНИЦА ДОМА НАРОДА ОДГОЂЕНА ЗА СУТРА

325

За сутра је, због недостатка квору, одгођена данашња хитна сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ на којој је требало да буде разматран Приједлог закона о измјенама и допунама Изборног закона БиХ по хитном поступку.

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић саопштио је да сједници не присуствују делегати Бакир Изетбеговић, Амир Фазлић и Асим Сарајлић, Муниб Јусуфовић, те Младен Босић због чега Дом нема кворум за рад.

„С обзиром на то да имамо врло јасну најаву да се дио представника бошњачког клуба неће појавити на сједници, што доживљавам као класичну блокаду рада институција БиХ, предлажем да не идемо са церемонијом свирања химне и дефинисања присутности ако унапријед знамо да нам је то речено“, рекао је предсједавајући Човић.

Он је констатовао да је у сали присутно 10 делегата, од којих један из бошњачког, пет из хрватског и четири из српског народа због чега нема кворума, па тиме ни услова за одржавање данашње сједнице.

„Слиједом захтјева за одржавање хитне сједнице предложићу у складу са Пословником да нови тремин закажемо за сутра у 10.00 часова са истим дневном редом“, истакао је Човић.

/Срна/