ЉЕКАРИ БОЛНИЦЕ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ НАЈАВЉУЈУ ОБУСТАВУ РАДА 4.ДЕЦЕМБРА, ДОБИЛИ ПЛАТУ ЗА АВГУСТ, ТРАЖЕ ИСПЛАТУ ПЛАТА И ДОПРИНОСА

967

Предсједник Синдиката доктора Сарајевско-романијске регије Татјана Јовичић рекла је да су запослени у Болници „Србија“ у Источном Сарајеву добили плату за август, али да то није довољно.
„Желимо да се изједначимо са другим здравственим установама и наши захтјеви су да нам се исплате плате и доприноси за септембар и октобар“, рекла је Јовичићева.

Синдикат доктора медицине Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву поручио је са данашњег састанка да ће уколико радницима до 4. децембра не буду исплаћене заостале плате обуставити рад у овој здравственој установи.

„У складу са Законом о штрајку, радници су најавили потпуну обуставу рада 4. децембра са почетком у 12.00 часова“, рекла је Јовичићева новинарима.

Према њеним ријечима, организовањем састанака радника на отвореном синдикат је желио да анимира људе који могу да помогну у овој ситуацији, да започну преговоре.

Она је напоменула да више од 50 одсто запослених ове установе подржава штрајк, те да ће наставити да одржавају састанке на отвореном, јер тиме не угрожавају процес рада.

 

/Срна/