ПРВИ ФЕСТИВАЛ ДЈЕЧИЈИХ ХОРОВА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

1238

Удружење грађана Камерни хор Источно Сарајево организује Први фестивал дјечијих хорова Арабеске, који ће се одржати 1. јуна 2019. године у Источном Сарајеву. Циљ овог фестивала је промовисање и подстицање развоја хорске умјетности, подизањe општег нивоа музичке културе, а самим тим и нивоа културног живота града Источно Сарајево, РС и БиХ.

Идеја организатора је да промоцијом дјечијих хорова подстакне интересовање шире јавности за овај музички жанру којем се развија друштвеност, смисао за дисциплинован колективни рад и сарадњу.Поред наведеног, окупљањем дјечијих хорова и њихових диригенатаствориће се одлична прилика за размјену идеја, искустава,методологије рада иумјетничких пракси, уз стицањеквалитетних услова за суштинско унапређење групног/хорског музицирањаали и музичке културе у основнимшколама.

У такмичарском дијелу ће се представити хорови основних школа и школа за основно музичко образовање из нашег града и окружења, а на завршном концерту ће, осим учесника Фестивала, наступити и Камерни хор смјера за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву. Такмичарски и концертни програм Фестивала ће се одржати у великом амфитеатру Електротехничког факултета у Источном Сарајеву, а дефилеом до парка Гаврило Принцип учесници ће се представити и широј јавности.