У АКЦИЈИ ЧИШЋЕЊА ЈАХОРИНЕ ВИШЕ ОД 300 УЧЕСНИКА

949

На Јахорини је данас, поводом Међународног дана заштите животне средине, организована акција чишћења ове планине којој се одазвало више од 300 учесника.
Циљ акције је подизање свијести о значају очувања животне средине и здравог начина живота.

Дејан Љевнаић, директор Олимпијског центра „Јахорина“ који је организатор акције, рекао је да је ово друга акција и да је изузетно значајна, како за Јахорину, тако и за очување животне средине.

„Битна је и за будућност нас и наше дјеце која се од малих ногу уче друштвено корисном раду. Стећи ће навику и свијест о томе да природа мора да се чува. Акција је успјела, одазвао се велики број малишана из вртића, основних школа, те средњошколци, студенти, мотористи“, изјавио је Љевнаић новинарима.

Он је истакао да је Олимпијском центру „Јахорина“ важно да ова планина буде чиста за љетну сезону, за коју желе да буде најуспјешнија до сада.

Љевнаић је захвалио јавним предузећима, Министарству трговине и туризма Републике Српске, Министарству управе и локалне самоуправе, граду Источно Сарајево, општинама Пале и Трново, те предузећу „Еуро бета“ из Бањалуке које је обезбиједило кесе, рукавице и контејнере.

Представник Министарства трговине и туризма Републике Српске Ђорђе Лазић каже да је данашња акција само један у низу добрих потеза и пракси које спроводи менаџмент Олимпијског центра.

„Министарство је дало максималну подршку, а акција чишћења Јахорине је у складу са Међународним даном животне средине, тако да се оваквим догађајем шаље позитивна порука која има два значење. Први је да ће млади учесници порадити на личном подизању еколошке свијести, а са друге стране шаље се порука да Јахорина има вриједности које су већ присутне у западноевропским земљама када је ријеч о зимском туризму“, навео је Лазић.

Он је додао да ће и данашња акција привући туристе из региона, а самим тим Јахорина ће задржати заслужени атрибут туристичког бисера Републике Српске.

Пјевачица Наташа Беквалац вечерас ће од 19.00 часова у колиби „Термаг“ одржати бесплатан концерт.
/Срна/