ПОЧЕО ПОВРАТ НОВЦА ПОТРОШАЧИМА СТРУЈЕ КОЈИ СУ ИМАЛИ ПРЕПЛАТУ

355

Почео је поврат новца за потрошаче електричне енергије који су имали преплату по старим рачунима електродистрибутивних предузећа.

Процедуре и обрасци су се мијењали, па су поједини грађани морали да долазе више пута како би предали захтјев.

Један од нових услова је и да поврат новца на шалтеру електродистрибутивног предузећа, уз личну карту, може да тражи само онај на чије име је уписано бројило, а уколико он није у могућности, то може да учини друга особа уз пуномоћ.

Од априла утрошену електричну енергију умјесто досадашњих електродистрибутивних предузећа, наплаћује Електропривреда Републике Српске. Неколико хиљада потрошача има преплату на старом рачуну. Тај новац имају прилику да врате.

Потрошачи могу да бирају да ли ће пристати да им новац буде враћен на њихов банковни рачун или пребачен на нови рачун за струју који доставља Електорпривреда.

Грађани сматрају да није коректно што још увијек нису потписали нове уговоре о снабдијевању електричном енергијом. Док из Електропривреде најављују да ће потписивање кренути ускоро, из Савеза потрошача кажу да нису задовољни понуђеним приједлогом, те су затражили састанак на којем би разговарали о примједбама.

Поједини грађани имају и примједбу што на новим рачунима за утрошену струју не могу, као до сада, уписати мањи или већи износ од онога који је наведен. Из Електропривреде кажу да је то могуће на уплатницу, али да у рубрику „сврха дознаке“ обавезно морају да наведу шифру купца.

/РТРС/