ИСТОЧНО САРАЈЕВО: ПОТРЕБНО ПРОКУВАТИ ВОДУ ЗА ПИЋЕ

504

Због обилних падавина на подручју Пала, Подграба, Трнова и Кијева дошло је до замућења воде, па се потрошачима препоручује превентивно прокувавање воде.

Из предузећа „Водовод и канализација“ Источно Сарајево саопштено је да су обилне падавине узроковале замућење воде на извору ЛЈуштра, односно Грабски млини, са којих се водом за пиће напајају насеља Трново и Кијево.

„Резултати испитивања воде на извориштима Љуштра и Грабски млини показују да је параметар замућења повишен, односно благо повишен у односу на прописане вриједности. Концентрација резидуалнога хлора у адекватној је концентрацији прописаној Правилником о здравственој исправности воде намијењеној за људску употребу“, наведено је у саопштењу.

Корисницима из Трнова и Кијева препоручује се превентивно прокувавање воде, посебно за малу дјецу, старију популацију, болесна и осјетљива лица.

Из „Водовода“ наводе да ће потрошачи бити благовремено обавијештени када мутноћа воде буде у законски прописаним границама.

У саопштењу се додаје да се превентивно прокухавање воде препоручује и на подручју Пала и Подграба, гдје је усљед обилних падавина и топљења снијега, такође дошло до замућења воде.

Усљед обилних падавина и топљења снијега, како се наводи, дошло је до пораста водостаја ријека.

/Срна/